Mi-am dat demisia pentru a-mi urma visul

visul meu prinde aripi

Suntem tentați să alegem job-uri bine plătite, care să ne ofere o (falsă) senzație de siguranță. Atunci când alegi un astfel de job, îți consumi toate resursele pentru a construi visul altcuiva și ce crezi? Este extrem de greu, ba chiar imposibil, să mai transformi visul tău  în realitate. Este adevărat, uneori facem acest compromis pentru că avem nevoie de resurse financiare pentru a ne urma visele, însă în acest schimb ne investim tot timpul și toată energia. Păi și cu visul nostru cum rămâne?

Decizia de a-ți oferi timpul pentru un astfel de compromis este una curajoasă, dar merită oare să ne mulțumim cu “acel job stabil”, renunțând la lucrurile care ne aduc într-adevăr liniște? Cu siguranță că nu merită! Cel puțin nu în cazul meu.

Astăzi sărbătoresc două evenimente importante: 4 ani de antreprenoriat și ziua în care mi-am dat demisia, după 3 ani în care m-am dedicat acestui job și m-am sacrificat să pot merge în paralel cu toate. Nu știu dacă am mai povestit, dar am lucrat 3 ani pe marketing, comunicare și relații publice, job care a apărut tot datorită caligrafiei. În august 2018, sora mea m-a înscris la o tabără de vară, fără ca eu să îmi doresc asta. Ajunsă acolo, am participat la cursuri de public speaking, unde am vorbit despre mica mea afacere cu și despre caligrafie și astfel am ajuns să scriu diplomele de participare ale studenților din seria mea. La scurt timp după, am fost chemată la un interviu de angajare. ”Avem nevoie de un om creativ în echipă” mi-a zis atunci doamna director. Și au avut un om creativ în echipa din septembrie 2018 până astăzi. 

Scriu cu emoție despre asta și ultimele zile chiar m-au copleșit. Pe o parte mă copleșeste despărțirea de colegi, pe cealaltă parte mă copleșesc emoțiile la gândul că de azi sunt liberă să fac doar ceea ce îmi place. Au fost 3 ani în care am învățat foarte multe lucruri, dar cel mai important este faptul că am cunoscut niște oameni minunați. Am căzut și ne-am ridicat împreună de nenumărate ori. De la fiecare am învățat câte ceva și au fost practic o a doua familie. Este un pas greu, daaaar…nu mă mut pe altă planetă. Azi sunt fericită.

calligraphy pen decorative - rose gold

Vă spun sincer, mă simt cu 10 kg mai ușoară acum. Simt că mi-am luat o piatră de pe umeri. Nu este greu să mergi 8 ore la birou și apoi șă mai lucrezi încă 2, 5, 9 ore. Credeți-mă – este cumplit! Și nu, nu mă alint. Atunci când ajungeam acasă nu mai aveam chef să fac nimic. Nu mai aveam chef să citesc, să scriu, să mă uit la seriale. Cu atât mai puțin să mă ocup de comenzile care mă așteptau pe site, sau să creez noi produse. În ultima perioadă nu eram în stare să mai fac nimic. Mă simțeam o plantă care stă pe canapea și nu face nimic. Nici măcar fotosinteză. 🙂 Am ajuns într-un stadiu de oboseală cronică. Nimic nu mă mai mulțumea, eram mereu pe fugă, nu mă mai puteam concentra, nu mai puteam să creez nimic. Eram efectiv blocată. Știu, nu se vedea în online și reușeam să maschez asta chiar și în interacțiunea cu oamenii care mă cunosc de când m-am născut…

Am greșit pentru că mi-am oferit  șansa de a investi energia mea în ceva ce-mi aduce bucurie?

Mulți zic că da și mă întreabă:  ”Și ce vei face? Cum te vei descurca? Din ce îți vei plăti rata și facturile? Crezi că te îmbogățești din caligrafie? Arta nu mai aduce bani în România” etc 

calligraphy pen decorative - rose gold

Chiar dacă teama de a renunța la job a fost mare și m-a măcinat o lungă perioadă de timp, mi-am luat inima în dinți într-un final pentru a simți abundența în toate aspectele vieții. Frica mea reală nu a fost să îmi risc stabilitatea,  ci să îmi neglijez visul  pentru o viaţă monotonă, aparent stabilă financiar, dar care mă măcina sufleteşte zi de zi pentru că ştiam în sinea mea că nu este ce îmi doream.

  Visul meu nu înseamnă un job full-time de 8 ore. Visul meu este un job de 24 de ore, un job pentru care depun efort în fiecare clipă, în fiecare zi.  Un vis pe care l-am crescut de la 0,  investind tot timpul și toate economiile mele. A pornit totul dintr-o ambiție de a demonstra că atunci când îmi propun ceva nu am limite și merg până în pânzele albe. M-am surprins pe mine cu tot ceea ce am realizat într-un timp atât de scurt și acum simt că este nevoie să îmi focusez toată energia în această direcție.

Nu este ușor să crești un astfel de business în România, mai ales când stilourile au ajuns aproape exponate de muzeu, dar ambiția mea e mai presus de asta. Așa m-am educat și voi duce scrisul de mână acolo unde îi este locul. Pentru asta am nevoie de timp și energie pentru a-mi da voie să fiu creativă și autentică. Nu știu unde mă va duce această decizie, dar știu sigur că e cea mai bună decizie pe care o puteam lua pentru mine în acest moment.

calligraphy pen decorative - rose gold

Ultimul an a fost ca o lecție pentru mine. Am pierdut timp pentru că am alergat după lucruri materiale, timp pe care aș fi putut să îl petrec cu familia mea, cu oamenii pe care între timp i-am pierdut. Pentru mine bogăția nu înseamnă bani și job-uri stabile și am simțit pe pielea mea cum este să nu poți cumpăra sănătate pentru cei dragi cu toți banii din lume.

Așa că iată-mă! Pregătită să înfrunt orice obstacol și cu inima deschisă către noi oportunități!

indrazneste pentru visul tau